Om mig

Foto: Caroline Göransson, Found

Jag som driver företaget och bloggen Word by Steinwall heter Emma Lindroth Steinwall. Genom Word by Steinwall gör jag skribent– och kommunikationsuppdrag, föreläser och jobbar mot ett långsiktigt författarskap.

Bakgrund

Det senaste året har jag gått skrivarkurs och jobbat med min roman, parallellt med skribentuppdrag. Jag arbetar deltid som kommunikatör på fantastiska Näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs kommun. 2017 var jag projektledare för Öppna företag, ett viktigt nätverk för ett bättre samhälle. 2008-2016 jobbade jag som redaktör på Ringhals kärnkraftverk. Tidigare har jag arbetat som marknadsassistent, skolfotograf och frilansskribent.

Jag är utbildad på Lunds universitet och Högskolan i Halmstad med svenska och statsvetenskap som huvudämnen, och har också kortare utbildningar inom skrivande, kommunikation, copywriting och marknadsföring.

Bloggen Word by Steinwall skapades 2016. Den berör det som upptar tankarna och fyller vardagen; som vad vi längtar efter, människorna vi bryr oss om, hälsan och den eviga kampen mot tiden och normerna. Just nu bloggar jag inte lika frekvent som i början, men det är medvetet varierat.

Nuläge

Jag bor i Varberg i en stor bonusfamilj. Dagarna innehåller jobb, skrivande, familjeliv, träning och äventyr med min man Mathias. Jag prioriterar det som ger mig glädje och nya upplevelser som får min värld att växa och helst vill jag inte slösa en enda dag på fel saker.

Värderingar & livssyn

Möjligheten att njuta av livet är en förmån som ska användas – med både ödmjukhet och tacksamhet. Öppenhet är min riktlinje, det har gett mig ett rikare liv. Jag brinner för jämställdhetsfrågor men väljer mina debattforum. Jag tror att människan i vår kultur har stora möjligheter att påverka sitt liv, och ett ansvar för dem som inte har det.

Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.fixad2