Om mig

Foto: Caroline Göransson, Found

Jag som driver företaget och bloggen Word by Steinwall heter Emma Lindroth Steinwall. Genom Word by Steinwall gör jag skribent– och kommunikationsuppdrag, föreläser och jobbar mot ett författarskap.

Bloggen, som skapades 2016, berör det som upptar tankarna och fyller vardagen för både läsarna och mig; som vad vi längtar efter, människorna vi bryr oss om, hälsan och den eviga kampen mot tiden.

Det senaste året har jag främst arbetat med kommunikation på näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs kommun. 2017 var jag projektledare för nätverket Öppna företag och innan dess var jag redaktör på Ringhals kärnkraftverk. Tidigare har jag arbetat som marknadsassistent, skolfotograf och frilansskribent.

Jag är utbildad på Lunds universitet och Högskolan i Halmstad med svenska och statsvetenskap som huvudämnen, och har också kortare utbildningar inom skrivande, kommunikation, copywriting och marknadsföring.

Jag bor i Varberg i en stor bonusfamilj. Dagarna innehåller jobb, skrivande, familjeliv, träning, vänner och äventyr med min livskamrat Mathias, sen i våras också min make. Jag prioriterar det som ger mig glädje och nya upplevelser som får min värld att växa och helst vill jag inte slösa en enda dag på fel saker.

Värderingar & livssyn

Möjligheten att njuta av livet är en förmån som ska användas – med både ödmjukhet och tacksamhet. Öppenhet är min riktlinje, det har gett mig ett rikare liv. Jag brinner för jämställdhetsfrågor men väljer mina debattforum. Jag tror att människan i vår kultur har stora möjligheter att påverka sitt liv, och ett ansvar för dem som inte har det.

Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.fixad2