Författarskap

Att skriva en roman, är mångas dröm. Även min. Efter år av oregelbundet skrivande och framför allt redigerande, satte jag till slut punkt och skickade mitt manus till några förlag. Det gick inte enligt planerna. Manuset kom tillbaka, ibland med uppmuntrande lektörsomdöme och ibland med ett opersonligt nej tack.

tangentbord-800

Boken, som jag kallar Det röda året, är en relationsroman uppbyggd kring hemligheter och längtan. Den har en lättsam ton men tydlig kärna av allvar, och den är formad som ett års familjehistoria för en svensk-judisk familj i göteborgsmiljö.

Fortfarande är boken inte publicerad, men den är omarbetad och ligger återigen och väntar på omdöme på flera förlag. Jag tror på min berättelse och har inte tappat hoppet, och funkar inte den ena vägen till målet är det bara att välja en annan väg. Så jag arbetar samtidigt på en helt ny berättelse. Även denna bygger på relationer och den berör skuld, ensamhet och svåra beslut men också kärlek, vänskap och mod att tänka om.

Som i allt jag skriver vill jag beröra genom igenkänning och våga säga det många av oss känner, men som sällan nämns. Jag vill säga det svåra, på ett enkelt sätt. Jag vill underhålla, men samtidigt väcka funderingar.

Vill du följa mitt författarskap så följ gärna min blogg.

  • Trust the process | Word by Steinwall
    7 februari, 2016 at 13:31

    […] Författarskap […]