Författarskap

Att skriva en roman, är mångas dröm. Även min. Efter år av oregelbundet skrivande och framför allt redigerande, satte jag till slut punkt och skickade mitt manus till några förlag. Och går allt enligt planerna, blir min roman publicerad inom en snar framtid.

Boken, som har arbetsnamnet Det röda året, är en nutida relationsroman i Göteborgsmiljö. Den handlar om tre kusiner i mitten av livet och om vad vänskap betyder när tillvaron ställs på ända. Jag vill beskriva vänskap på ett annat sätt än som den ofta framställs i böcker och film – självklar och okomplicerad. I stället är den full av förhoppningar, besvikelser, outtalade krav och oväntade glädjeämnen. Lite mer som i verkligheten.

tangentbord-800

Nu längtar jag efter att börja på min uppföljare, en spin off-historia från Det röda året. Även denna utspelar sig i Göteborg, men handlingen rör sig mer kring ensamhet och svåra beslut.

I mina berättelser vill jag beröra genom igenkänning, och våga säga det många av oss känner, men som sällan nämns. Jag vill säga det svåra, på ett enkelt sätt. Jag vill underhålla, men samtidigt väcka funderingar.

Vill du följa mitt författarskap så följ gärna min blogg.

  • Trust the process | Word by Steinwall
    7 februari, 2016 at 13:31

    […] Författarskap […]