Författarskap

Att skriva en roman, är mångas dröm. Även min. Efter år av oregelbundet skrivande och framför allt redigerande, satte jag till slut punkt och skickade mitt manus till några förlag. Det gick inte enligt planerna. Manuset kom tillbaka, ibland med uppmuntrande lektörsomdöme och ibland med ett opersonligt nej tack.

tangentbord-800

Boken, som jag kallat Det röda året, är en nutida relationsroman i Göteborgsmiljö. Den handlar om tre kusiner i mitten av livet och om vad vänskap betyder när tillvaron ställs på ända. Jag vill beskriva vänskap på ett annat sätt än självklar och okomplicerad som den ofta framställs. I stället är den full av förhoppningar, besvikelser, outtalade krav och oväntade glädjeämnen. Lite mer som i verkligheten.

Efter hand som andra läste manuset och kom med synpunkter, växte inslaget av kärlek. Det var inte meningen men jag lät det bli så för jag var själv nyfiken på vart kärleksrelationerna skulle leda.

Fortfarande är boken inte publicerad, den ligger kvar i byrålådan. Jag tror på min berättelse och har inte tappat hoppet, men funkar inte den ena vägen till målet är det bara att välja en annan väg. Just nu är vägen att skriva något bättre.

Så nu arbetar jag på en helt ny berättelse. Även denna bygger på relationer och den berör skuld, ensamhet och svåra beslut men också kärlek, vänskap och mod att tänka om. Som i allt jag skriver vill jag beröra genom igenkänning och våga säga det många av oss känner, men som sällan nämns. Jag vill säga det svåra, på ett enkelt sätt. Jag vill underhålla, men samtidigt väcka funderingar.

Vill du följa mitt författarskap så följ gärna min blogg.

  • Trust the process | Word by Steinwall
    7 februari, 2016 at 13:31

    […] Författarskap […]