Författarskap

Äntligen!! (Men inte riktigt än.)

Min debutroman Det röda året, som haft en lång resa och flera år i byrålådan, kommer ut på Hoi förlag i april 2021. Från 9 oktober finns den i nätbokhandeln, och går då att förbeställa. Du kan också skicka en intresseanmälan till mig via kontaktformuläret.

Det röda året är en fiktiv relationsroman uppbyggd kring hemligheter och längtan. Den har en lättsam ton men tydlig kärna av allvar. Läs mer om handlingen nedan.

Under tiden som utgivningsprocessen pågår växer min andra berättelse, som är helt fristående från Det röda året och ännu utan namn. Även denna bygger på relationer men temat är istället skuld och den berör svåra beslut, känslan av ensamhet och att vara sann mot sig själv.

Som i allt jag skriver vill jag beröra genom igenkänning och våga säga det många av oss känner, men som sällan nämns. Jag vill säga det svåra, på ett enkelt sätt. Jag vill underhålla, men samtidigt väcka funderingar.

Vill du följa mitt författarskap så följ gärna min blogg.

Om Det röda året

Kusinerna Mirjam och Sarah är födda på samma dag och nära varandra som tvillingar, fastän de egentligen är väldigt olika. Mirjam är den orädda och impulsiva, medan Sarah hämmas av förnuftet. Ett gemensamt drag är dock att de inte berättar allt som händer i deras liv, för att det ofta är enklare att låta bli.

Men hemligheterna har ett pris och riskerar att förstöra både vänskapen och kärleken. Snart visar det sig att deras svenskjudiska familj bär på ännu fler dolda sanningar, och de inser att de måste våga öppna sig för att kunna gå vidare i sina liv. Det kommer att bli ett år av starka känslor.

Det röda året är en relationsroman om hemligheter, öppenhet och allt däremellan. Vi får följa en familj i Göteborg under ett händelserikt år och får ta del av både kärlek och sorg, men också skratt, omtanke och innerlig vänskap.

  • Trust the process | Word by Steinwall
    7 februari, 2016 at 13:31

    […] Författarskap […]