Föreläsningar

 

Foto: Caroline Göransson, Found

Underhållning med kärna

Söker ni en föreläsare till frukostklubben, team buildingdagen eller föreningskvällen? Word by Steinwall erbjuder föreläsningar som lockar till både eftertanke och skratt. Som föreläsare har jag samma mål som i författarskapet; att beröra genom igenkänning och våga säga det många känner men aldrig talar om. Jag vill säga det svåra, på ett enkelt sätt. Jag vill underhålla, men samtidigt väcka funderingar.

Nedan finner ni tre förslag på föreläsningsteman. Jag anpassar gärna innehållet till ett för er aktuellt ämne – kontakta mig gärna med era önskemål.


Öppenhet – bjud på ditt liv och vinn massor tillbaka

Vad finns det för vinster med att vara mer öppen? Står öppenhet och integritet i konflikt med varandra? Hur kan sårbarhet vara en styrka, och inte en svaghet? Här blir det personliga erfarenheter och reflektioner, men också kunskap baserat på forskning om hur öppenhet i olika sorters relationer skapar möjligheter.


Vänskap – reglerna du inte visste om

Vad är en god vän? Kan man ställa krav på sina vänner? Hur hanterar man besvikelse inom vänskapen, och existerar det verkligen vänskap så som vi ser den på film? Enligt forskning har vänskap störst betydelse för hur lyckliga vi upplever att vi är. Ändå finns det inga självklara regler för vänskap, på samma sätt som i en parrelation.


All tid i världen

Aldrig har vi haft så mycket fritid, och aldrig har vi känt oss så olediga. Vi nyttjar dygnets alla minuter, pusslar, stressar och vänder ut och in på oss för att få det att gå ihop. Men vad gör vi med vår tid egentligen? Vad ska vi göra med all tid vi sparar på att stressa? Och vad händer den dagen man inser att tiden är begränsad, vad väljer man då?